A Yestimun® Béta-glükán multifunkcionális hatásai

 

A Yestimun® Béta-glükán erjesztett tejhez való hozzáadása multifunkcionális hatást mutat

A skóciai Aberdeen Egyetem kutatói a Yestimun® Béta- glükán (a GRAS és a Novel Food által jóváhagyott immunerősítő) tulajdonságait erjesztett tejhez (joghurthoz) adva vizsgálták.

A kutatás alapján megállapították, hogy a joghurt készítés során hozzáadott 0,4 % Yestimun® Béta-glükán jelentős csökkenést mutat az erjedési idő tekintetében (- 25%). Ez az eredmény gazdasági szempontból érdekes az élelmiszeripar számára, mivel lehetőség nyílik a termelési idő és költség csökkentésére.

Ez még nem minden! A szinerézis szintén csökkent a Yestimun® Béta- glükán  hozzáadásával ( a szinerézis a joghurtból való folyékony savó kicsapódását jelöli, ami a fogyasztók elfogadhatóságának szempontjából elsődleges hiba lehet).  Más paraméterek is javultak (például keménység, textúra, tapadás), viszont a viszkozitás, szín és savasság változatlan maradt. A fogyasztók számára fontos, hogy a hozzáadott anyag ne változtasson az érzékszervi igényeken. A skót tudósok megmutatták, hogy 0,4 % Yestimun® Béta-glükán hozzáadása nem befolyásolja a várt érzékszeri hatást.

A hatásmechanizmus kérdését ebben a tanulmányban még nem vizsgálták, de a jövőbeni vizsgálatok tárgyát képzi majd . Az egyik mechanizmus már kizárható, miszerint a Yestimun® Béta-glükán a fermentációs baktériumok szubsztrátja lehet. Korábbi tanulmányok alapján, a Yestimun® béta-glükán nem metabolizálható fermentációs baktériumok által, ami a Bifidobacterium breve JCM1192 törzs példájaként mutatható be.

Végül megállapítható, hogy a Yestimun® Béta-glükán egy multifunkcionális összetevő, amely segít a fogyasztók az immunképességének növelését és támogatja a termelési folyamatot is. Mindezt egyben!

Mondjon „Igen”-t az Élesztő Béta-Glükánra, annak legtermészetesebb formájában!

Az alábbi linkekre kattintva bővebben olvashat a tanulmányokról:

https://linkinghub.elsevier.com/retrieve/pii/S0022030218303898

https://aem.asm.org/content/83/7/e03442-16

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.