A Német Tisztasági Törvény 500. évfordulója

Az első élelmiszertörvény
Az élelmiszerek és nyersanyagok minősége már akkor fontos téma volt, mikor IV. Vilmos bajor herceg aláírta az első élelmiszertörvényt Ingolstadtban 1516. április 23-án.
Sörélesztő alapanyagunkra 1516 óta minőséggarancia

Az első élelmiszertörvény

Az élelmiszerek és alapanyagok minősége már akkor fontos téma volt, mikor IV. Vilmos bajor herceg aláírta az első élelmiszertörvényt Ingolstadtban 1516. április 23-án: a sörre vonatkozó Német Tisztasági Törvényt!

A törvényt azért hozták létre, hogy biztonságosabb és jobb minőségű sör készüljön, valamint, hogy védjék a fogyasztók egészségét. Világszerte megbíznak az emberek a Német Tisztasági Törvényben, mint egy sör minőségére vonatkozó ígéretben. Németországban a törvény a mai napig érvényben van.

Csak három fő alapanyag

A tisztasági törvény csupán három összetevő használatát engedélyezi a sör készítéséhez: árpa, komló és víz. Az élesztőt csak később adták a folyamathoz hozzávalóként, miután felfedezték a fermentációban való szerepét. Semmilyen más hozzávalót nem fogadtak el a sörkészítéshez. A tisztasági szabályozásnak és az engedélyezett alapanyagoknak köszönhetően többé már nem fordult elő, hogy mérgező növényeket használjanak az előállítási folyamat során, vagy búzát használjanak, melyet a kenyérgyártásra szenteltek.

A Tisztasági Törvény garantálja, hogy a sörélesztő alapanyagunk kizárólag természetes anyagok felhasználásával készült, illetve minősége kiváló.

Sörélesztő minőség

A Német Tisztasági Törvény a magas minőségű, adalékanyagoktól mentes sör előállításával kapcsolatos. Sörélesztő alapanyagunkhoz ez rendkívül fontos, mivel annak minőségét befolyásolja, hogy milyen közegben történt a szaporítása. A Tisztasági Törvénynek köszönhetően biztosak lehetünk abban, hogy sörélesztőnk kizárólag természetes anyagok jelenlétében szaporodott, ami a Leiber GmbH kiváló élesztőtermékeivel kapcsolatban fontos követelmény.

Kattintson ide és nézze meg magyar nyelvű oldalunkat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.