GMO-mentesség a VLOG-tól

A VLOG tanúsítja a Yestimun® GMO mentességét

A Yestimun® Béta-Glükán VLOG (Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik = szervezet a GMO-mentes élelmiszerekért) által hitelesítetté vált.

A logót Németországban adják. Bármilyen élelmiszer felcímkézésére használható, ha annak gyártása során felmerülhet a géntechnológia alkalmazása, illetve ha a fogyasztó ilyen jellegű alkalmazást feltételez. A géntechnológia kifejezés olyan folyamatokra utal, melyek során különféle célok érdekében a genotípust külső beavatkozás által átrendezik, módosítják a géneket.

A Yestimun®-ban használt sörélesztő természetes alapanyag. Kizárólag malátázott árpa, komló és víz felhasználásával szaporítják, bármilyen egyéb tápanyag hozzáadása nélkül. A Yestimun® Béta-Glükán legtermészetesebb formájában, teljes mértékben mellőzi a géntechnológiát.

Mondjon „Igen!”-t az Élesztő Béta-Glükánra, annak legtermészetesebb formájában!

Kattintson ide és nézze meg magyar nyelvű oldalunkat!

Világpiaci vezető

A kétszeresen díjazott Leiber GmbH

A Leiber cég már közel 60 éve a különleges “Made in Germany” (Németországban készült) élesztőtermékek egyik vezető gyártója. Most hivatalosan is megerősítette a „világpiaci index”, hogy a különleges sörélesztő termékek gyártásában mi vagyunk az élen. Nagyon örülünk ennek a díjnak.

Sőt mi több, a kutatás területén végzett tevékenységeinkhez használhatjuk az “Innovative Through Research” („Kutatás Által Innovatív”) hivatalos pecsétet, melyet a “Donors’ association for the promotion of humanities and sciences in Germany” (Németországi Tudomány Támogatásáért Adományozók Társasága) biztosít.

A két díj igazolja a Leiber tevékenységének sikerességét a sörélesztő alapú új és innovatív készítmények fejlesztése és előállítása területén!

Mondjon „Igen!”-t az Élesztő Béta-Glükánra, annak legtermészetesebb formájában!

Kattintson ide és nézze meg magyar nyelvű oldalunkat!

2016. július 26. kedd | FSSC 22000

FSSC 22000 tanúsítvány

A Leiber GmbH üzemei számára kiállított új FSSC 22000 tanúsítvány (Food Safety System Certificate – Élelmiszerbiztonsági Rendszer Tanúsítvány) a magas színvonal egy újabb bizonyítéka. Ennek következtében, az FSSC 22000 Tanúsítvány mostantól a németországi létesítményeinkben előállított Yestimun® Béta-Glükánra is érvényes.

Mondjon „Igen!”-t az Élesztő Béta-Glükánra, annak legtermészetesebb formájában!

Kattintson ide és nézze meg magyar nyelvű oldalunkat!

A Német Tisztasági Törvény 500. évfordulója

Az első élelmiszertörvény
Az élelmiszerek és nyersanyagok minősége már akkor fontos téma volt, mikor IV. Vilmos bajor herceg aláírta az első élelmiszertörvényt Ingolstadtban 1516. április 23-án.
Sörélesztő alapanyagunkra 1516 óta minőséggarancia

Az első élelmiszertörvény

Az élelmiszerek és alapanyagok minősége már akkor fontos téma volt, mikor IV. Vilmos bajor herceg aláírta az első élelmiszertörvényt Ingolstadtban 1516. április 23-án: a sörre vonatkozó Német Tisztasági Törvényt!

A törvényt azért hozták létre, hogy biztonságosabb és jobb minőségű sör készüljön, valamint, hogy védjék a fogyasztók egészségét. Világszerte megbíznak az emberek a Német Tisztasági Törvényben, mint egy sör minőségére vonatkozó ígéretben. Németországban a törvény a mai napig érvényben van.

Csak három fő alapanyag

A tisztasági törvény csupán három összetevő használatát engedélyezi a sör készítéséhez: árpa, komló és víz. Az élesztőt csak később adták a folyamathoz hozzávalóként, miután felfedezték a fermentációban való szerepét. Semmilyen más hozzávalót nem fogadtak el a sörkészítéshez. A tisztasági szabályozásnak és az engedélyezett alapanyagoknak köszönhetően többé már nem fordult elő, hogy mérgező növényeket használjanak az előállítási folyamat során, vagy búzát használjanak, melyet a kenyérgyártásra szenteltek.

A Tisztasági Törvény garantálja, hogy a sörélesztő alapanyagunk kizárólag természetes anyagok felhasználásával készült, illetve minősége kiváló.

Sörélesztő minőség

A Német Tisztasági Törvény a magas minőségű, adalékanyagoktól mentes sör előállításával kapcsolatos. Sörélesztő alapanyagunkhoz ez rendkívül fontos, mivel annak minőségét befolyásolja, hogy milyen közegben történt a szaporítása. A Tisztasági Törvénynek köszönhetően biztosak lehetünk abban, hogy sörélesztőnk kizárólag természetes anyagok jelenlétében szaporodott, ami a Leiber GmbH kiváló élesztőtermékeivel kapcsolatban fontos követelmény.

Kattintson ide és nézze meg magyar nyelvű oldalunkat!